De tre stegen inom GI

De tre stegen inom GI kan variera lite inom GI, beroende på vem man väljer att följa.

Jag började med att gå efter Fredrik Paúlun, men där fick man inte äta någon frukt alls under första fasen och det blev mitt fall. Blev istället Ewa Söderström Skiölderbrand och detta innebär hennes tre faser:



RIVSTART (2-6 veckor)
För:
Dig som kanske har många kilon att gå ner, vill komma igång fort och se snabba resultat på vågen och måttbandet.
Då äter du: Väldigt begränsat med kolhydrater, väljer proteinrika livsmedel och nyttiga fetter.
Träning: Regenlbunden men lågintensiv träning som promenader, lätt jogging och yoga.
Mål: Minus 1-1,5 kilo per vecka

NYSTART (tills dess att man når idelavikten)
För:
Dig som kanske fortfarande vill gå ner något i vikt, vill motionera mer eller tycker att Rivstart är för strikt.
Då äter du: Något mer nyttiga kolhydrater till exempel havregrynsgröt, lite quinoa och bönor. Riktligt med protein och nyttiga fetter.
Träning: Nu kan du träna lite mer som jogging och medeltuffa pass.
Mål: Minus 0,5-1 kilo per vecka

BALANS (resten av livet)
För:
Passar alla. Det här är egentligen inte en fas, utan tänkt att vara en varaktig livsstil där du behåller din idealvikt eller kanske vill se en viktnedgång och livsförändring på lång sikt.
Då äter du: Nu kan du äta bröd ibland (välj bröd med hela korn eller av surdeg) och lite mer kolhydrater med lågt GI-värde, 1-2dl fullkornsris/pasta eller två potatisar är helt okey.
Träning: Kombinera lågintensiv träning som promenader med tuffare motion som spinning, aerobics och squash.
Mål: 0,5 kilo i veckan, maximal energi, hälsa och viktbalans.

(Som jag skrev tidigare så har jag ett sockerberoende så har ätits godis under den vecka jag har hållt på, men jag kämpar med att överkomma suget efter socker.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0